"Με μια δραχμή στην τέχνη"



Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8:00μ.μ. εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery η ομαδική έκθεση «Με μια δραχμή στην τέχνη», η οποία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011.
Η πορεία της δραχμής στο χρόνο και στη γεωγραφία υπήρξε περιπετειώδης μέχρι που αποσύρθηκε με τελικό προορισμό τις προθήκες των μουσείων νομισμάτων για να δώσει τη θέση της στο ευρώ. Όπως αναφέρει το «αριστερό βήμα», η τελευταία πράξη της συναρπαστικής ιστορίας της δραχμής γράφτηκε πριν από δέκα χρόνια όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2001, οπότε η δραχμή αποσύρθηκε και η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της ΟΝΕ συμπληρώνοντας το ιστορικό κενό στην ήδη υπάρχουσα κοινοτική ένωση.
Η Titanium Yiayiannos Gallery στο πλαίσιο ενός προγράμματος μεγάλων θεματικών εκθέσεων οργάνωσε και θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Με μια δραχμή στην τέχνη», όπου 80 καλλιτέχνες ψηλαφούν τη φόρμα και οραματίζονται την εικόνα του κέρματος της δραχμής, εικόνες με στοιχεία δραματικά, με στοιχεία ηρωικά, με σχολιασμό και σαρκασμό, με σύμβολα αρχαία και σύγχρονα. Μια έκθεση τιμή - μνήμη στη δραχμή που υπήρξε το αρχαιότερο νόμισμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρχει αναμνηστικό κόσμημα - καρφίτσα πέτου (επίχρυση δραχμή) - διακριτικό & ενθύμιο.
Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, 116 35 Αθήνα
Τηλέφωνο: +30.210.72.97.644
Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 18:00-22:00
Σάββατο – Κυριακή 11:00-15:00

Πηγή: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε στο σχόλιο σας. Είναι πολύτιμο!

Από το Blogger.

Popular Posts