Τρύπες από τους δρόμους της Αθήνας

Η «Τρύπα», το θεματικό αφιέρωμα του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ενέπνευσε τον διάσημο φωτογράφο Τάσο Βρεττό, που ξεχύθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας για να απαθανατίσει τρύπες σε κάθε εκδοχή.


Από πλαστικές κούκλες του σεξ μέχρι σκοτεινά τούνελ και τρύπες σε αρχαία αγάλματα, οι φωτογραφίες του Βρεττού συνθέτουν μια πρωτοποριακή έκθεση που ονομάστηκε «The Hole Argument» (κατά το γνωστό παράδοξο του Αλμπερτ Αϊνστάιν) και φιλοξενείται στην γκαλερί «The Breeder» συνοδευόμενη από αποσπάσματα διαφόρων λογοτεχνικών κειμένων.



Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης.
Τους εσωτερικούς χώρους της γκαλερί αλλά και τον πεζόδρομο της οδού Ιάσονος κατέκλυσαν οι φιλότεχνοι της πρωτεύουσας καθώς και πολλά σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης, οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μαρία Σολωμού και Μαρία Ναυπλιώτου, αλλά και οι τραγουδιστές Δημήτρης Μητροπάνος, Πέγκυ Ζήνα και Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο πολυπράγμων Τζίμης Πανούσης και ο πολυσχιδής Κωνσταντίνος Τζούμας, ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, οι τραγουδοποιοί Μόνικα και Κωστής Μαραβέγιας και πολλοί άλλοι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμη, ο Λουκάς Γιαννακούλης από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Λάρα Γερουλάνου, σύζυγος του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους της γκαλερί και απόλαυσαν το κρασί τους υπό τους ήχους της ραδιοφωνικής παραγωγού Εύας Μπουντούρη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ μεγάλος χορηγός είναι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Πηγή: www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε στο σχόλιο σας. Είναι πολύτιμο!

Από το Blogger.

Popular Posts