Οι εκδόσεις Ψυχογιός μας προτείνουν....

Η Αρχόντισσα της Σμύρνης
Θάνος Κονδύλης


Σμύρνη 1922. 
Μια νεαρή κοπέλα, η Ηλέκτρα Μπακιρτζή, περιπλανιέται στα ερείπια της κατεστραμμένης πόλης αναζητώντας τα ορφανά παιδιά. Θα αγωνιστεί μόνη, θα επιβιώσει, και τελικά θα ιδρύσει το πρώτο ορφανοτροφείο του τόπου. Θα αγαπηθεί όσο κανένας άλλος από τους κατοίκους, που την αποκαλούν Αρχόντισσα της Σμύρνης. Αλλά όταν ο έρωτας θα μπει πρώτη φορά ορμητικά στη ζωή της, στο πρόσωπο του νεαρού Ελληνοαμερικάνου δημοσιογράφου Τζον Μάντοξ, όλα θα ανατραπούν μονομιάς. Σύντομα η Ηλέκτρα θα σταθεί απέναντι στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της: να χαρεί τον έρωτα ή να υποταχθεί στο καθήκον της απέναντι στις παιδικές φωνές που την καλούν πίσω στη Σμύρνη;
Η Αρχόντισσα της Σμύρνης είναι η ιστορία μιας γυναίκας στο πρόσωπο της οποίας συγκρούεται παθιασμένα ο έρωτας με το καθήκον απέναντι στο συνάνθρωπο.

Λίγα λόγια από το συγγραφέα.

Κάθε βιβλίο είναι μια ιστορία προσωπική, του συγγραφέα, των ηρώων του βιβλίου του αλλά και των αναγνωστών του. Σαν ολοκαίνουργιο κάνει ένα μακρύ ταξίδι με οδηγό και πυξίδα τα συναισθήματά μας, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Σχεδόν πάντα αυτό το ταξίδι μάς αποζημιώνει. Η Αρχόντισσα της Σμύρνης είναι το τελευταίο μου βιβλίο, που το έχτισα με όνειρα, αναμνήσεις και προσδοκίες. Όλα αυτά φαίνονταν χαμένα, αφημένα στη λήθη της Ιστορίας. Ένιωσα ξαφνικά την ανάγκη να τα αφουγκραστώ, να τα περισώσω και να τα προβάλω. Η Αρχόντισσα της Σμύρνης είναι πλέον το σκαρί πάνω στο οποίο ταξιδεύουν. Κάθε αναγνώστης, ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, είναι ένα λιμάνι όπου «δένει» αυτό το πλοίο. Και ύστερα από λίγο καιρό συνεχίζει πάλι το ταξίδι του. Μέχρι πότε, άραγε; Ξέρω από πού ξεκίνησε αυτό το πλοίο, αλλά δεν ξέρω πού θα φτάσει. Εσείς, όλοι οι αναγνώστες μου, είστε ο φάρος που κάθε φορά το τραβάει κοντά του. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας.

Σελίδες: 512
Τιμή: 17,87 ευρώ

Γνωρίστε το συγγραφέα.

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχαιολογία και Iστορία στην Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ το 2006 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ενώ κέρδισε και διάφορες υποτροφίες για την πραγματοποίηση σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνέγραψε αρκετές επιστημονικές μελέτες, έλαβε μέρος σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το οποίο πρόσφατα εκδόθηκε. Διετέλεσε συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Yπουργείου Πολιτισμού, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργική γραφή. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, το οποίο ήδη κυκλοφορεί και στην Ιταλία, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ και ΕΡΩΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε στο σχόλιο σας. Είναι πολύτιμο!

Από το Blogger.

Popular Posts